Laatst aangepast op: 08-01-2019

Uw dakgoot vervangen? Schakel een expert in! Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. In veel gevallen is het namelijk mogelijk om alleen een gedeelte van de dakgoot te vervangen. Een dakgoot van zink of kunststof heeft een lange levensduur. Een dakgoot hangt – letterlijk – in weer en wind buiten en is dus aan slijting onderhevig. Ook de aansluiting op de regenpijp kan gaan lekken.

U kunt zelf bekijken of uw dakgoot vervangen moet worden. Controleer de goot op scheurtjes, barsten of opengescheurde naden. Dit doet u het makkelijkst met behulp van een gieter. Als de dakgoten uitgedroogd zijn of vervuild, kan het betekenen dat ze vervangen moeten worden. U kunt natuurlijk ook de experts van Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek inschakelen om te bekijken of uw dakgoot van zink of kunststof vervangen moet worden. Onze vakmensen weten precies waar ze op moeten letten. Zij kijken uiteraard ook of de aansluiting op de regenpijp nog in orde is.

Een kunststof of zinken dakgoot?

Kunststof dakgoten worden tegenwoordig standaard bij nieuwbouw toegepast. Logisch, want kunststof dakgoten zijn goedkoop in aanschaf en het materiaal is zowat ongevoelig voor weersinvloeden. Een dakgoot van kunststof is bovendien onderhoudsvriendelijk.

Zinken dakgoten zijn stevig en goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Vaak moeten dit soort dakgoten wel geschilderd worden, wat dus werk oplevert. Zinken goten worden aan elkaar gesoldeerd. De goten worden in een zetbank op maat gemaakt. Zinken dakgoten leveren een meerwaarde voor het huis op, omdat het er strakker uitziet dan een kunststof dakgoot.

In één keer geregeld: regenpijp vervangen

Als u dan toch bezig ben met uw dakgoot vervangen, dan kunt u het beste gelijk kijken of de aansluiting op de regenpijp nog in orde is. Als blijkt dat ook de regenpijp vervangen moet worden, kunt u dit natuurlijk net zo goed tegelijkertijd doen. Een PVC regenpijp kan lang meegaan, maar zal het uiteindelijk begeven en aan vervanging toe zijn. De kosten van een nieuwe regenpijp worden bepaald door de lengte. Vergeet bij het opmeten de bocht die de regenpijp maakt niet. Soms is het ook mogelijk om slechts een gedeelte van de regenpijp te vervangen. Vraag het onze medewerkers.

Hoeveel kost een dakgoot vervangen?

Over het algemeen betaalt u per meter voor het vervangen van uw dakgoten. Dit geldt ook voor als u een regenpijp wilt vervangen. Wilt u weten hoeveel het kost om uw dakgoten te vervangen? Neem contact met Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek op voor een vrijblijvende prijsaanvraag.