Laatst aangepast op: 07-11-2019

Wat is er mooier dan genieten van een knapperend haardvuur op een koude winterdag? Om een inbouwhaard in uw woning mogelijk te maken komt wel het één en ander kijken. Inbouwhaard installeren? Van der Wijck Schoorsteen- en Daktechniek is specialist in het bouwen van een schouw en aanleggen van een rookkanaal. Bekijk onze eerder gerealiseerde oplossingen.

Bij de kosten van een open haard inbouwen zijn verschillende factoren van belang. Deze kosten hangen onder samen met het feit of er een rookkanaal aanwezig is en het type haard dat u kiest.

Inbouwhaard: veel mogelijkheden

Open haarden zijn er in alle soorten en maten. Een vrijstaande kachel is het goedkoopst. Het voordeel hiervan is dat er niet zoveel verbouwd hoeft te worden. Het bouwen van een schouw voor bijvoorbeeld een inbouwhaard kost veel tijd en materiaal. Wilt u een bestaande open haard opvullen? Dat kan met een inbouwhaard.

Bij een open haard inbouwen komen wij vaak tegen dat de bestaande, gemetselde schoorsteen aan onderhoud toe is. Onder invloed van weer en wind komen voegen los. Als dit proces te lang doorgaat komen uiteindelijk de stenen van de schoorsteen los, waardoor de schoorsteen in zal storten. Uiteraard wilt u dit voorkomen. Neem daarom op tijd contact met ons op. Wij zorgen er voor dat uw schoorsteen weer als nieuw wordt!

Vragen of meer info?

De mogelijkheden voor het inbouwen van een open haard zijn groot. Stuur ons een foto van uw situatie via info@vanderwijckschoorsteenendak.nl of bel ons op 030 227 18 23. Wij bespreken dan graag wat in uw geval mogelijk is of komen langs om de situatie met eigen ogen te bekijken.